Wednesday, October 10, 2012

サラダを最高においしくするドレッシング ❖ My Favourite Salad Dressing of the Year!

サラダを最高においしくするドレッシングの中身は...
This jar contains the best salad dressing of the year!

にんじん、しょうが、白みそ...
Carrot-Ginger-Miso Dressing

オーマイゴット!連続間違いなしのドレッシングです
OMG!

レシピ通りに作って、最高においしいものができると興奮してしまうものですよね。え?しない?それはきっとレシピが悪い(笑)。私の大好きな『Smitten Kitchen』からのレシピは、毎回うまくいきます。不器用な私がやってうまくいくのですから、Debさんが試行錯誤を重ねたレシピばかりに違いありません(実際にそうなのです)。Smitten Kitchen』からのレシピで、私が今まさにこのブログを書きながら、大興奮しているのがこのドレッシング。どんなサラダも最高においしくしてくれます。白みそが入って、和風テイストのドレッシング。サラダだけでなく、もうご飯にかけて食べたいくらいおいしい(ご飯にかけて食べるのはもう、時間の問題です)。英語のオリジナルレシピはこちらから。

Wow! This carrot-ginger-miso dressing is so good that I could almost just eat the dressing alone. It's that GOOD. And look at this gorgeous colour! It's perfect for fall. You have to make it today because you will fall in love with it. You know where the recipe is from when it's that good. Yes, again it's from Smitten Kitchen (HERE❤). I'm obsessed with her amazing recipes. Her recipes are not only good but they all work beautifully. Please, please try this one because it's so good!  You won't be disappointed.  

We served this salad with the best Mac & Cheese from Smitten Kitchen. I'll post about it shortly. Stay tuned!

材料(注意書き:250mlの計量カップを使用)

  • にんじん 大1本(日本のにんじんの場合は半分ー1.5cm角に切っておく
  • シャロット 小1個1 (皮をむいて粗いみじん切りにしておく)
  • しょうが 大さじ2 (みじん切り)
  • 白みそ 大さじ2
  • 米酢 大さじ2
  • ごま油 大さじ2
  • グレープシードオイル(又はくせのないオイル)1/4 カップ
  • 水 大さじ2

作り方

  1. にんじん、シャロット、ショウガをフードプロセッサーに入れて極小に刻む。へらを使って、まんべんなく混ざるように一度さっとかき混ぜ、白みそ、酢、ごま油を加える。フードプロセッサーを回しながら、ゆっくりと油と水を加えていく。


ブログランキングに参加しています。いいな❤と思ったら下記のバーナーをクッリクしてもらえると励みになります。
My blog is being ranked. If you enjoyed my post today, please click the banner below. Your click will inspire me to write more  

にほんブログ村 料理ブログ おうちごはんへ


No comments:

Post a Comment