Thursday, October 11, 2012

絶品!マカロニ&チーズ ❖ The Best Mac & Cheese!

北米の大人から子供まで大好きなマカロニ&チーズ
日本人の私達が食べると「まずい!」と思うあのマカロニ&チーズではありません。
絶品マカロニ&チーズです!
This is not your ordinary Mac & Cheese. 
This is the easiest and cheesiest best tasting Mac & Cheese EVER!

ものすごい量のチーズが入ります(注意:ダイエットしている人には不向き)
Forget dieting. Think a pound of cheese!

マカロニは茹でずにそのまま入れちゃいます!オーブンの中で勝手に柔らかくなってくれます。このままの状態で冷蔵庫に入れておけば、晩ご飯の1時間前にオーブンで焼くだけ。
You don't even need to cook the macaroni separately. You'll cook it in the oven.
At this stage, you can keep it in the fridge until you are ready to bake (an hour before your dinner time)

言葉で言い表せないほどのおいしさです。
There is no words to describe how cheesy and good this is.

20年前語学留学で滞在したトロントのホームステイ先で、初めてクラフトのマカロニ&チーズを食べました。クラフトのマカロニ&チーズをご存知でしょうか?まずい!ものすごーく、まずいんです(笑)。でも、コリンも含め、北米の人達は、マカロニ&チーズが大好きなのです。何度か自分で作ってもみましたが、ホワイトソースの味が強すぎたりして、おいしいと思うことはありませんでした(コリンはおいしー!と大喜びでしたが...)。余った牛乳の使い道を検索していたら、『Smitten Kitchen』からマカロニ&チーズのレシピを発見。頼りになるSmitten Kitchen』のレシピなら、と作ってみることに。結果は?マカロニ&チーズがこんなにおいしくなるのー!という発見に夕食の時間、私は一人で大興奮(笑)。このレシピの良いところは、最高においしいだけでなく、マカロニを茹でなくても良いこと。オーブンの中で、マカロニが牛乳とチーズの「お風呂」につかり、勝手に程よくやわらかーくなってくれるのです。こんな素晴らしいことがあっていいんでしょうか!作り方は至って簡単ですが、チーズだけは自分で削りましょう。おいしいマカロニ&チーズの秘訣はこのたっぷりのチーズなのです。私と同様、北米でインスタントのマカロニ&チーズを食べ、閉口していた日本人の皆さん!これは絶品です。是非お試しください。英語のオリジナルのレシピは、Smitten Kitchen』のこれ★★★です。


20 years ago, I had Kraft Mac & Cheese for the first time at my host family's place in Toronto.  After my first few bites, I had to pretend I wasn't hungry anymore. It was awful. Since that day, Mac & Cheese was not something I would normally choose to eat. Yet, Mac & Cheese is something you see everywhere in North America. People love it. I tried making it a couple of times, but it was too creamy for my lactose intolerant Asian taste buds. White cream sauce is not something I can eat very much of. But when I came across a Mac & Cheese recipe in Smitten Kitchen, I thought I would give it a try because her recipes never disappoint me. This one she claims, is not too creamy, but it's super cheesy! I'm a big fan of anything cheesy. So I tried. The result? It was simply divine. I thought I was a genius for making something this good. This Mac & Cheese is not only the best thing EVER, but it's also the easiest Mac & Cheese EVER. You whisk up all the ingredients in a blender, and pour it in the baking dish with uncooked pasta. Yes, uncooked pasta! How easy is that? Oh, you do have to grate a pound of cheese. It's a bit of muscle work, but it's all for a good cause. Cheese is the key, so you want to grate it yourself. I love Mac & Cheese! Yet again, you'll find this amazing recipe from Smitten Kitchen (HERE★★★). 

材料(注意書き:250mlの計量カップを使用)

  • バター 大さじ2
  • カッテージチーズ 1カップ(低脂肪ではないもの)
  • 牛乳 2カップ(低脂肪ではないもの)
  • 粉マスタード 小さじ1
  • カイエンペッパー ひとつまみ
  • 塩 小さじ1/2 
  • こしょう 小さじ1/4
  • シャープ又はエキストラシャープのチェダーチーズ 453グラム/1 pound (削っておく)
  • マカロニ 226グラム/1/2 pound (茹でずに使う)

作り方

  1. オーブンを摂氏190度(華氏 375度)に温めておく。22センチのベーキング皿に、大さじ1のバターを塗っておく。
  2. ミキサーに、カッテージチーズを入れピュレー状にする。次に牛乳、粉マスタード、カイエンペッパー、塩こしょうを入れて混ぜる。削ったチーズから1/4 カップ分のチーズをとっておく。大きなボウルの中に、牛乳を混ぜたものと、残りのチーズ、マカロニを入れて混ぜ、準備しておいたベーキング皿に入れる。アルミホイルをかぶせて、オーブンで30分焼く。
  3. アルミホイルをとって、木べらで軽くまぜ、とっておいた1/4 カップのチーズと大さじ1のバターを全体にのせる(大さじ1のバターは予め小さく刻んでおくと便利)。今度はアルミホイルなしで30分焼く。15分ほど冷まして頂く。
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1 comment:

  1. 非常に良い作品は、私はあなたの仕事の結果に非常に満足しています。

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