Monday, January 2, 2012

年越しそば ❖ New Year's Eve Noodle



我が家の定番の年越しそばです(みんなのきょうの料理からのレシピ)。油揚げは醤油を省いて、トースターで焼きました。細ねぎは、卵に混ぜないでトッピングとして使いました。年越しそばを用意して、トッピングを何品か準備すると、簡単で楽しいですね。トッピングとしておすすめは、卵焼き、細ねぎ、干しえび、天かす、油あげ、とろろ芋、刻み海苔など。

This is toshikoshi-soba (buckwheat noodles) I made for the new year's eve dinner this year. My favourite way to serve soba is to prepare it with toppings. My favourite toppings are tamago-yaki (or egg omelette), green onion, dried shrimp (lightly pan fried), tenkasu (deep fried flour-batter bits), aburaage (deep fried tofu), grated yama-imo (Japanese mountain yam), fine-cut nori (seaweed) or anything you like. What are your favourite toppings?


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