ミニ·チョコレート·パンケーキ♥ ♥
Mini chocolate pancakes ♥ ♥
12個焼けるマフィン型を使用
Use a regular size muffin tin
チョコレートやブルーベリーをのせて
Sprinkle chocolate chips or blue berries (as much as you want)
あっという間にできあがり
Bon appétit !
カナダのメープルシロップを...
All you need now is good Canadian maple syrup.
たっぷりつけて...
Enjoy it with melted butter, maple syrup, or both
幸せになりましょう♡
Double dipping is acceptable.
このパンケーキ、作っている人がフライパンやホットプレートの前でパンケーキをひっくり返すのをじーっと待っている必要がない画期的なパンケーキです(ちょっと大袈裟)。オーブンに入れて12分待つだけ。小さくて可愛いパンケーキのできあがり。オリジナルレシピは、チョコレートチップを生地に混ぜ込んで焼くのですが、そうするといくら甘党の私でも甘過ぎたので、量を減らして生地の上にのせて焼きました。カナダのメープルシロップなしでは、パンケーキとは呼べません(かなりカナダよりの私です)。メープルシロップや溶かしバターをつけて食べるのが、このミニパンケーキの流儀。ブルーベリーをのせたり、ジャムを入れて焼いたりして、バリエーションを楽しんでくださいね。オリジナルレシピは、『Framed Cooks』から。
This pancake does not require you to stand over a skillet waiting to be flipped. You bake them in an oven, and 12 minutes later they're done. They are so tiny and cute. You will want to eat them all (they are small, but they can be so dangerous). I prefer to sprinkle a few chocolate chips over the pancake mixture instead of mixing them inside. Remember, you will dunk your mini pancakes into a pool of maple syrup (more than once) when you eat them. You might want to refrain from adding too many chocolate chips to them. But who am I kidding, go ahead and add as many chocolate chips as you want. Live dangerously! For those health conscious folks, you can substitute chocolate chips with blue berries. You can find this recipe in "Framed Cooks."
材料:
- 薄力粉 1カップ
- ベーキングパウダー 小さじ1
- 重曹 小さじ1/2
- 塩 小さじ1/4
- 砂糖 大さじ2
- バターミルク 2/3カップ
- 卵 1個
- メープルシロップ 大さじ2
- 溶かしたバター 大さじ2
- チョコレートチップ 適量
作り方:
- オーブンを華氏350度(摂氏178度)に温める。マフィン型に、サラダ油やバターをしっかりぬっておく。
- 薄力粉、ベーキングパウダー、重曹、塩、砂糖は合わせて一緒にふるっておく。
- 別のボールに、バターミルク、卵、メープルシロップ、溶かしたバターをフォークで混ぜ、木べらを使って粉類に混ぜ入れる。
- マフィン型(12個分)に、生地を均等に分け、チョコレートチップをのせる。
- オーブンで12分焼く。5〜10分さます。冷ましている最中に、爪楊枝を使って、パンケーキを取り出しやすくしておくと良い。溶かしたバターやメープルシロップをつけて頂く。
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