Sunday, March 18, 2012

お好み焼き ❖ Okonomiyaki

ワンダフルお好み焼き
Beautiful Okonomiyaki

お好み焼きとやきそば
Okonomiyaki & Yakisoba

真剣勝負
This is a very serious business.

お好み焼きの技を極める
Art of Making Okonomiyaki


北米には、おいしいお寿司屋さんが沢山あります。でも、お好み焼きとなると、日本に行かないとおいしいお好み焼きを食べることができません。Colinと私が日本に帰る度に必ず寄るのが、金沢のめいつつ·エムザの地下街にある『ぼてぢゅう』です。『ぼてぢゅうのスタッフは、無口でどちらかと言うと「無愛想」な感じに受け取られるかもしれません。でも、一度、スタッフの方に話しかけられたことがあります。はずかしそうに、「お好み焼きのへらは、英語でなんていうんですか?」と。Colinが答えると、よく外国からのお客さんがお店にみえて、よく質問されるのだそうです。なんだか嬉しくなってしまいます。絶え間なく入ってくるお客さんを冷静にてきぱきと対応し、おいしいお好み焼きを手際よく焼いてくれます。毎回、Colinは、エビ玉、私は、イカ玉を注文し、イカのやきそばを一緒に分けて食べるのが私達の決まり事です。いつの日か、おいしいお好み焼きが北米でも食べられる日が来るといいなあ。

You can easily find amazing sushi in North America. But, when it comes to Okonomiyaki, you've got to go to Japan for that. Colin and I always go to the same Okonomiyaki restaurant called "Boteju" in Kanazawa city. You can find it in the basement floor of a department store called, "Meitetsu M'za." It's not too far from Kanazawa station. People who work there have very stoic expressions. They are not rude or anything, but they are very serious about what they do. And we love them for it. Colin always orders Shrimp Okonomiyaki and I order Squid Okonomiyaki. We then share Squid Yakisoba together. They are heavenly delicious. You really got to try it. I promise you will love it and keep coming back for years to come.


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