Oh Canada ♪♫♪♬
お花の形はシンプルで可愛いなあ✤
I love these little flower shapes ✤
ココナッツのクッキー
These are coconut cookies, and they are very addictive.
I can eat these all day long!
このココナッツクッキー、おいしい!是非、週末に焼いてみてください。特に、雨が降り止まないバンクーバー、そして梅雨入りした日本で早く夏が来ないかなーと願ってやまない皆さんにおすすめです。このクッキーおいしいだけでなく、家の中をココナッツの香りでいっぱいにしてくれます。もう少しの辛抱です。夏は、もうすぐやってきますよおー。
ここ数週間、クッキーばかり食べています(笑)。これで『カナダの日』プロジェクトの予行練習も終わりです。『カナダの日』はもうすぐです!英語のオリジナルレシピは、『Smitten Kitchen』から。
These toasted coconut cookies are now my favourite cookie of all time. You have to make these this weekend! They are not only super yummy, but they perfume your kitchen with the heavenly smell of toasted coconut. If you are feeling gloomy because it does not stop raining (say you are in Vancouver...or in Japan...?), I will guarantee this will make you feel warm and toasty!
Colin and I have consumed lots of these cookies over the past few weeks. All I have to do now is... bake them all over again for our big day. Happy Canada Day!
You'll find the recipe in "Smitten Kitchen."
材料:
- ココナッツファイン(砂糖が入っていないもの)1/2 カップ
- 無塩バター 3/4カップ又は170グラム(定温に戻しておく)
- 砂糖 1/2 カップと小さじ1
- 塩 小さじ1/2
- バニラエクストラクト 小さじ1/2
- 薄力粉 1 1/3 カップ
作り方:
- オーブンを摂氏170度(華氏325度)に温めておく。ココナッツを天板に広げてうすいきつね色になるまで8分ほど焼く。まんべんなく焼けるように途中、1、2回かき混ぜる。(粗切りのココナッツの場合は、コーヒーグラインダー等で細かくすると良い)。 冷ましておく。
- ハンドミキサーを使って、バターと砂糖をよく混ぜる。次に塩とバニラエクストラクトも加えて混ぜる。薄力粉を二回に分けて加えて混ぜ、 最後にココナッツを加える。生地は最後に手で丸め、ラップに包んで冷蔵庫で1時間ねかす。
- 薄力粉をふった台の上で生地をのばし、好みの型で6ミリほどの厚さに抜く。オーブンでうすいきつね色になるまで20分焼いてできあがり。
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