Saturday, January 5, 2013

チョコレート‧ココナッツミルクのプディング(ビーガン!でも最高においしいプディング)❖Chocolate Coconut Milk Pudding, the Best Vegan Pudding!

Coconut Milk
ココナッツミルク!

I can't believe this is vegan!
ビーガンとは思えない最高に美味しいプディング

The best chocolate pudding EVER!
トッピングをのせて、ちょっとお洒落に

This chocolate coconut pudding from "101 Cookbooks" is the best chocolate pudding EVER, and it happens to be totally vegan. I love when that happens. If I discover more delicious vegan recipes like this one, I might consider becoming vegan one day. The recipe calls for spices (or curry), but I wasn't adventurous enough to add them in. Colin had a coconut & curry popsicle from Pop Nation called "Bangkok Night Market." If you like something like that, you want to add spices in, and let me know what you think (we love their popsicles but not that one too much...). The pudding is creamy and chocolaty. When you dream about chocolate pudding, this is the pudding you'll dream about. I can eat lots of it. In fact, if you let me, I'll probably eat all of it by myself. Please, please don't let me do that. You'll find the recipe in "101 Cookbooks."

えー、乳製品を一切使わないのに、こんなにおいしいのお!といったびっくりマーク(!)がいっぱいつきそうなプディングの紹介です(笑)。オリジナルのレシピは、スパイスも入っていますが、私は根が臆病なので、スパイスなしで作りました。勇気のある方は、オリジナルのレシピを参考にスパイス入りで作ってみてください。このプディング、おいしくて頻繁に作るので、我が家ではすっかりお馴染みのプディングです。小さな器に入れて(私は小さなコーヒーカップを使用)頂くのですが、もし私が一人暮らしだったら、大きなボウルごと食べているでしょう。辛うじて、コリンの存在が私をそのような衝動に向かうのを防いでくれているようです(あくまでも、辛うじてですが)。英語のオリジナルレシピは『101 Cookbooks』から。


材料:(注意書き:250mlの計量カップを使用)

  • ココナッツミルク 1缶( 14oz / 400ml)2回に分けて使う
  • 砂糖 大さじ3
  • 塩 小さじ1/4弱
  • 葛粉(私はコーンスターチを使用)1/4 カップ(ふるいにかけておく)
  • ココアパウダー 大さじ3(ふるいにかけておく) 
  • セミスイート‧チョコレート 3.5oz / 99g (刻んでおく) 
  • バニラエキストラクト 小さじ1
  • ココナッツファイン 1/4カップ(フライパンで炒っておく) 
作り方:
  1. ココナッツミルクの缶詰をよくふる。鍋に1 1/4カップのココナッツミルク、砂糖、塩を入れて、弱火で煮立てる。 
  2. ボウルに、残りのココナッツミルク、葛粉、ココアパウダーを混ぜ合せる。
  3. 鍋のココナッツミルクが煮たってきたら、ココナッツミルクを1/4 カップ取り出し、ボウルのミルクに少しずつ加え泡立て器て混ぜる。鍋のココナッツミルクは、火を弱めて最小の弱火にする。その間、ずっと泡立て器で少しとろみが出るまで1分ほど混ぜる。
  4. 鍋を火から離し、泡立て器で更に1分ほど混ぜて冷ます。チョコレートとバニラエキストラクトを混ぜ入れる。プディングが滑らかになるまで混ぜる。冷蔵庫で冷やしてできあがり。ブディングに膜がかかるのを防ぐには、ラップをプディングの上にぴったりと触れるようにしてかぶせると良い。食べる直前に、ココアパウダーや、炒ったココナッツをトッピングしてもおいしいですよ。
ブログランキングに参加しています。いいな❤と思ったら下記のバーナーをクッリクしてもらえると励みになります。
My blog is being ranked. If you enjoyed my post today, please click the banner below. Your click will inspire me to write more  

にほんブログ村 料理ブログ おうちごはんへ

No comments:

Post a Comment