Friday, September 21, 2012

甘さ控えめラズベリーのスムージー ❖ Raspberry Vanilla Smoothie


まだまだ温かい日が続くカリフォルニアです。もうしばらくは、まだ冷たいドリンクがおいしい日々が続きそうです。今日はおなじみGiada de Laurentiisのレシピから、簡単スムージーです。シロップを予め作って冷蔵庫で保存しておきます。冷凍のフルーツは一年中手に入るので冷凍庫に。そうすれば、いつでも簡単にスムージーが楽しめます。オリジナルのレシピはちょっと甘すぎたので、自分の好みに合わせて分量をアレンジしてみました。他のベリーも使って、スムージーをお楽しみくださいね(お気に入りはブルーベリー)。オリジナルの英語のレシピはこちらから。

We are still having warm days, so it's nice to have ice cold smoothies here in California. This is an easy breezy smoothie. I keep simple syrup in the fridge and frozen fruits in the   freezer. That way, I can make this any day of the week. The recipe is from Giada de Laurentiis (Food network site here). I tweaked it a bit to make it more fruity. Have fun with other berries (blueberries are my favourite ♡), and enjoy a few of these before it starts to get cold outside !

For the simple syrup:
Sugar 1/4 cup
Water 1/4 cup

Non fat Greek yogurt 6oz
Frozen raspberries 1 cup (blueberries, strawberries, or any berries work wonderfully!)
Apple juice 1/2 cup
Vanilla extract 1/2 teaspoon
Ice cubes 2 cups

材料(注意書き:250mlの計量カップを使用)

  • 砂糖 1/4カップ
  • 水 1/4カップ
  • グリークヨーグルト(プレーン)170g(6oz)
  • 冷凍ラズベリー 1カップ(ブルーベリーや苺でもおいしくできます♡)
  • アップルジュース 1/2カップ
  • バニラエクストラクト 小さじ1/2
  • 氷 2カップ 

作り方:

  1. 水と砂糖を小さな鍋に入れ、砂糖が完全に溶けるまで時々かき混ぜながら、5分ほど火にかけてシロップを作る。すぐに使わない場合は、冷ましてから冷蔵庫で保存。
  2. 冷めたシロップと他の材料全てをミキサーに入れ、滑らかになるまでブレンドして出来上がり。
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