レモン
Lemon
リモンチェッロ(まだ沢山、冷蔵庫で眠っています...どうしよう...)
Limoncello is optional (yup, I still have lots of it...)
ヨーグルト
Yogurt
夏です、ミキサーの出番です!
Our mixer is busiest in the summer time
甘さ控えめのさわやかシャーベット‧ドリンク☆
This is a very refreshing slushee!
それとも...グラニータ?
Or granita!
シャーベット!
Or sherbet!
日本の皆さん、暑中見舞い申し上げます!今年も節電と暑い夏の戦いですね。今日は、がんばる日本の皆さんへ簡単に作れる爽やかシャーベット、シャーベットドリンク、グラニータ...と何にでもなる(?!)デザートを紹介します。ミキサーいっぱいに作るので余った場合は、マフィン型等に入れて、冷凍庫で凍らせた後、フリーザーバックに入れておきましょう(こんな風に)。そうすると、暑い日に、いつでも食べることができます。頭にキ、キーンとくるのでご注意を(笑)!オリジナルのレシピは、『101 Cookbook』からです。
My mom sent me an email saying that she woke up yesterday, and the temperature was already at 27℃ with 70% humidity! (it climbed up to above 30℃ during the day...). I remember how uncomfortable Japanese summers can be. It's hot and humid. Thinking of Japanese summers, I decided to make an icy cold desert. This one is really good. You can call it slushee, granita, or sherbet. It's so easy to make. If you have left overs, you can freeze it in muffin tins (like this from "the Kitchn") and store it in a ziplock bag. That way, you can have it on any hot summer day. I skipped the anise seeds since I didn't have any. You can find the recipe in "101 Cookbook." Warning : you will get a slush rush!
材料:
作り方:
- ミキサーに、レモン汁、砂糖、アニスを入れる(アニスは手元になかったので、省きました)。
- ヨーグルトを加え、ミキサーのメモリいっぱいに氷を入れる。なめからになるまでブレンドする。なめからになりにくい場合は、水を少しずつ加えてみる。味見をして、好みで砂糖やレモン汁をもっと加えても良い。
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